maanantai 29. kesäkuuta 2009

Helsinki Regatta - Venevauhti löytyi

Koko regatta purjehdittiin loistavassa kelissä. Tuuli pysyi sekä suunnaltaan että voimakkuudeltaan tasaisena (ja sopivana, 3-6 m/s) koko viikonlopun lukuun ottamatta lauantain toista lähtöä jolloin pääsimme kovenemassa tuulessa surffaamaan koko alamäen yli kymmenen solmun nopeutta. Me löysimme vihdoinkin koko kauden kadoksissa olleen venevaihdin ja se näkyi myös tuloksissa.

Ensimmäisessä lähdössä olimme ensimmäisenä maalissa mutta jäimme varaslähdön seuraksena ilman paukkua. Samoin kävi maalilinjan toisena ylittäneelle Peto:lle. Lutfisk voitti näin olleen ensimmäisen lähdön.

Toisessa lähdössä tuuli yltyi jolloin Peto näytti mallia ja ajoi ylivoimaiseen voittoon. Toisena me, kolmantena Averell Dalton ja neljäntenä Lutfisk.

Kolmas lähtö oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun Peton ja meidän välillämme. Peto onnistui paremmin viimeisessä alamäessä ja nappasi meiltä voiton alle metrin marginaalilla.

Neljännen lähdön hätäisin oli Averell Dalton joka kiersi ylämerkin ensimmäisen. Me olimme Peton kanssa tiukasti perässä. Dalton piti johtoasemansa viimeisen alamäen loppuun asti jolloin oli meidän vuoro tehdä ohitus juuri ennen alamerkkiä. Maalin tulimme järjestyksessä Farrina, Dalton, Peto ja Lutfisk.

Tulokset löytyvät täältä.

Ei kommentteja: